Pissaa ja kakkaa – tervetuloa meille!

Jos kaipaat sivistyneen ihmisen tuottamaa sivistynyttä tekstiä, jätä seuraava lukematta.

Urho on nyt reilun neljän kuukauden ikäinen. Se tuli meille kahdeksanviikkoisena, ja yhteiseloa on takana tänään 11 viikkoa. Kuluneisiin viikkoihin on mahtunut suuria tunteita, oppimisen ja hoksaamisen iloa, hellyyttä, kasvamista, onnea, komentelua puolin ja toisin – ja kakkaa. Paljon kakkaa. Pissaa myös.

Vaikka pikku Kekkonen on nyt vasta viisikiloinen, se tuottaa uskomattomat määrät sitä itseään. Kun herra Kulinaristi-Kermapeppu alkoi kieltäytyä joulun aikoihin nappularuuasta (minimiehen suorittama 2 x 1,5 päivän nälkälakko sai järkähtämättömän emännän taipumaan) ja siirryin antamaan sille runsasproteiinista kotiruokaa, sen määrä väheni – mutta silti. Miten noin pienestä voi edes tulla niin paljon kakkaa? Kaiken lisäksi Urhosta on edelleen ok turauttaa jättipotti sisälle siihen missä sattuu olemaan, jos kumpikaan sen itsekkäistä ihmisistä ei tajua katsoa ovelle silloin, kun kakkasankari tököttää eteisessä ja oven rakoa noin viiden sekunnin ajan tuijottamalla ilmaisee aikeensa.

Aiemmin kahden aikuisen huusholleissa (2 kpl) ei juuri keskusteltu kakka- tai pissa-asioista. Kun Urho tuli, päivän keskeisimmät puheenaiheet siirtyivät juuri siihen. ”Tuliko ulkona pissa?” on meillä nykyään useimmin kysytty kysymys. Myös ”Onko tänään tullu kakkaa?” on suosittu. Alussa operaatio Pissa aktivoitui kolmisenkymmentä kertaa päivässä – huhhuh. Siinä pikku-ukkoa kiidätettiin hätävalot vilkkuen ulos aika tiuhaan. Yleensä Töpöli pissasi armollisesti heti ulkona ja sisälle palattua myös heti sisällä. Ukkelin pissa-aikeitten havaitsemisen jälkeen oli tavallisesti noin 0,03 sekuntia aikaa reagoida tilanteeseen ja kiidättää tyyppi lähimmälle paperille. Joskus villeimpien leikkien tiimellyksessä ukko ei ehtinyt edes pysähtyä pissalle, vaan asiat piti koittaa toimittaa juostessa, ettei pupu/nalle päässyt kyykkäämisen aikana karkuun! Emännän kerrostalohuushollissa sisäsiisteyskasvatus marras-joulukuun viimassa ja räntäsateissa osoittautuikin mission impossibleksi. Tunnelma ulkoa päivän 70. pissareissulta palatessa ei aina hiponut kattoa… Tavoitteesta saada pikkutyyppi nopeasti sisäsiistiksi piti siis luopua ja tyytyä opettamaan äijä aluksi sisällä paperille.

”Pissa paperille ja namia suuhun” -periaatteella Urho oppikin asioimaan paperilla yhdessä illassa. Tyyppi innostui asiasta jopa siinä määrin, että kävi namin toivossa tekemässä kyykkyjä paperilla muutenkin vaan. Myöhemmin paperipissojen loisto haaleni Kekkosen mielessä, ja meno muuttui vähän väsyneeksi: Kai se riittää, jos yksi tassu on paperilla? Vinkkinä muuten tuleville pennunomistajille: Älkää edes yrittäkö käyttää sanomalehteä, jonka imukyvystä saa käsityksen, kun yrittää saada vettä imeytymään folioon. Ostakaa eläintarvikekaupan pissa-alustoja, niin saatatte selvitä pentuajasta selväpäisinä.

Viimeisten 11 viikon aikana on siis tullut perehdyttyä huolellisesti siivouskaapin sisältöön. Oikeasta kädestäni, suihkepullo-Tolusta, on muodostunut minulle melkein oikea ystävä, kun olen viettänyt sen kanssa niin paljon aikaa. Kuinka monet huokaukset se onkaan todistanut, kun olen vessapaperirulla kädessä könynnyt lattialla lainehtivien lammikoiden äärellä…

Nyt tilanne onneksi vähän helpottaa. Suurin osa pissasta tulee ulos, ja hädän yllättäessä emännälle suotu reaktioaika on pidentynyt jopa lähelle minuuttia: ehdin pukea kengät jalkaan! Aiemmin sangen epähohdokkaita pissareissuja on alkanut viime aikoina muuttaa viihdyttävämmiksi Urhon aloittama koivennostoharjoittelu: emäntä voi huvittaa itseään veikkaamalla, tehdäänkö tällä kertaa perinteinen neitipissa, miehekäs jalannostopissa vai epävarma välimallin pissa. Kohta voi varmaan jo toivoa täyttä sisäsiisteyttä? Hahhah, vitsi vitsi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s