Kekkonen <3 sauna

Urho on todellinen löylykeisari. Kun saunan ovi narahtaa, Mestari on sekunnissa kylpyhuoneessa. Se pinkaisee ketterästi ylimmälle lauteelle, ja jos se ehtii sinne ensimmäisenä, se valitsee aina isännän paikan ja laudeliinan lauteitten takimmaisessa nurkassa. Siihen se rojahtaa autuas ilme naamallaan, eikä todellakaan näytä ymmärtävän, kun isäntä käskee sitä siirtymään muualle. Keisari joudutaankin melkein joka kerta hinaamaan lauteilla omaan nurkkaansa, ja sieltäkin se vielä yrittää punkea takaisin jomman kumman laudeliinalle.

Kun löylyttely alkaa, Kekkonen nauttii. Se kellii kyljellään ja laittaa silmät kiinni. Välillä se saa hömpsyt löylykauhasta, ja silloin tällöin se lipsuttelee kielellään vieressä istujan hikistä reittä. Keisarin olemus huokuu ensimmäisten löylyjen aikana täydellistä tyytyväisyyttä. Kun kuumuus alkaa käydä ylivoimaiseksi, Kekkosella on tukalat paikat. Se on oppinut, että kun läähätys alkaa, joku nostaa sen pois lauteilta ja työntää kylpyhuoneen puolelle. Niinpä Töpöskä pidättelee viimeiseen asti ja huohottaa kummallisesti sisäänpäin, ennen kuin kieli lopulta lopsahtaa ulos suusta ja valtava läähätys alkaa. Kuumuudesta huolimatta Kekkonen ei kuitenkaan haluaisi lopettaa löylyttelyä, joten kun joku yrittää nostaa sen pois lauteilta, Mestari heittäytyy rennoksi ja on veltto kuin kypsä spagetti. Kahdeksan kiloa koiraa voi olla aika painava kannettava… Lopulta Urho saadaan kuitenkin alas lauteilta. Seuraava haaste on saada se pysymään pois saunasta. Se yrittää työntyä kylpyhuoneesta takaisin saunan puolelle, ja joskus saa tosissaan tapella, että intohimoisen löylyttelijän saa survottua kylppäriin odottelemaan. Kun Kekkonen viimein makaa saunan oven takana kylppärin lattialla, on itsellä jo niin kuuma, että enimmät löylyinnot ovat hiipuneet.

Lopulta Kekkonen odottelee vielä saunojien peseytyvän suihkussa, ja kaiken saunomisihanuuden kruunaa kylppärin lattian kuivaaminen lastalla. Urho tuijottaa suihkun nurkassa odottelevaa kuivauslastaa nurkkaan päin istuen, ja kun lasta lähtee viuhumaan pitkin lattiaa, Urho viuhuu perässä. Lattian kuivaamisen hyöty jää kylläkin aina hiukan epäselväksi, kun märkä koira juoksee lastan perässä rallia pitkin lattioita…

Saunan jälkeen Keisari onkin aivan uupunut. Se vaipuu unille sohvannurkkaan ja uneksii varmaan saunareissusta, jolla saa köllötellä löylyssä niin pitkään kuin haluaa.

Mainokset

2 thoughts on “Kekkonen <3 sauna

    • Siinä se on semmonen lupsuttelija, että me jäätäsiin löylynotossa kakkosiksi. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s