Hänen Pörhelyytensä Kuningas Kekkosen virallinen vapaapäivän ohjelma

Kekkonen on lomalla. Isännällä on käynnissä kevätlomaviikko, joten myös perheen nelijalkainen vipeltäjä touhottaja kuningas lomailee. Tämän merkittävän ihanuusviikon kunniaksi ajattelin julkaista Hänen Majesteettinsa tavallisen vapaapäivän ohjelman.

Kello 7. Hänen Pörröinen Ylhäisyytensä raottelee luomiaan. Koska kello on vielä vähän, Kekkonen kääntää kylkeä ja lipaisee ihmisen varpaanväliä lämpimän ja muhkean peiton uumenissa. Uni jatkuu.

Kello 7.30. Palvelusväki nousee. Kuningas kellii vielä ja ottaa vastaan aamurapsutuksia silmät kiinni. Kun uni lopulta tuntuu hiukan karisevan silmistä, Kekkonen kömpii ylös.

Kello 7.45. Jumalaisella vartalolla varustettu Keisari venyttelee: ensin vatsalihaksia kumartamalla syvään ja sitten selkälihaksia köyristämällä selkää kuin kissa. Viimeisenä viritetään tärkeimmät eli peräosaston pomppulihakset venyttämällä molempia takajalkoja suoraksi mahdollisimman kauas taakse. Lopuksi lihakset vielä rentoutetaan ravistelemalla koko kahdeksan kilon komeutta kunnolla, niin että yöllä sängyssä kieriessä irronneet irtokarvat pölisevät.

Kello 8.15. Aamukävely palvelijan seurassa. Hyvin nukutun yön jälkeen on ihanaa tarkistaa oman kuningaskunnan rajat ja merkata keskeisimmät rajapyykit.

Kello 8.45. Päiväuni 1. Ihana raukeus valtaa Hänen Majesteettinsa. Uni voittaa lampaantaljallaan kellivän Keisarin.

Kello 10-13. Köllöttelyä, nautiskelua, rapsutusten ja ihmisten palvonnan vastaanottamista. Ihmisten aamutoimien seurailua sohvan selkänojalla majesteetillisesti lekotellen.

Kello 13. Päivälenkki. Kiihkeää pörhellystä ja hulinaa metsän siimeksessä. Käpyleikkejä, yleisriehuntaa, hassuttelua. Ainakin emännän (varmaan myös isännän?) kanssa myös välipusuja. Kuningas rentoutuu.

Kello 14. Älykkyyden esittelyä emännälle. Emäntä keksii huvittavia puuhatehtäviä tai piilottelee nameja, ja Kuningas näyttää, miten helposti sellaisten ratkaiseminen häneltä sujuu. Kerrassaan hassuja nuo ihmiset.

Kello 14.30. Riehua!!! Kettu-, leijona- tai pöllöriehua ympäri huushollia. Keisari revittelee oikein kunnolla.

Kello 15. Päiväuni 2. Majesteettia ei saa häiritä.

Kello 16-17. Palatsin palvelusväen puuhien tarkkailua. Järjestyksen ylläpitoa.

Kello 17. Päivällinen eli makoisia herkkuja kupin täydeltä. Mikä tahansa eväs ei Kekkoselle kelpaa. Lihaa pitää olla. Jos päivällinen on huonosti valmistettu, Keisari ei koske siihen.

Kello 17.15. Ruuansulatusriehu. Kuninkaallisten suupielten pyyhkimistä sohvaan ja mattoihin. Mahdotonta pörhellystä ympäri huushollia. Lelujen heittelyä. Rallia. Menoa ja meininkiä. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kekkonen hassuttelee.

Kello 18. Päiväuni 3 sohvan selkänojalla.

Kello 19. Aivojumppaa. Ihmisten kanssa seurustelua.

Kello 20. Iltalenkki palvelijan seuraamana. Rauhallista viestien lueskelua pylväistä ja muista merkkipaikoista. Valtakunnan rajojen tarkastamista.

Kello 21. Yö alkaa lampaantaljalla kellien. Myöhemmin uni jatkuu palvelusväen lämmittämässä sängyssä. Jos kiusallinen pissahätä yllättää Keisarin kesken makoisimpien unien, palvelija hiipii yön pimeydessä avaamaan Majesteetille pikkuhuoneen ovea…

 

Mainokset

2 thoughts on “Hänen Pörhelyytensä Kuningas Kekkosen virallinen vapaapäivän ohjelma

  1. Voi kun omaki vapaapäivä näyttäis joskus tältä 😀 (vaikka kuinka unelmois ihanista päikkäreistä, nii kolmet ois kyllä sula mahdottomuus..)

  2. 😀 Isäntä joskus tuumikin, että Urhon elämä on lipumista nautinnosta toiseen… Kahdet päikkärit pystyy kyllä ottamaan, kolmet olisi jo haaste. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s