Kekkonen riutuu rakkauden tähden

Kekkonen on perin juurin leipääntynyt poikamiehenä olemiseen. Se haluaa naisen. Viimeisen viikon ajan meidän kodin lähiympäristöön onkin sopivasti jättänyt seuranhakuviestejä eräs mehukas narttu. Urho on tarttunut tilaisuuteen ja vastaillut viesteihin uskollisesti. Parin viime päivän aikana on käynyt selväksi, että rakastuminen on totta – tuo kohtalokas, tuntematon nainen on vienyt Kekkoseni sydämen.

Rakkaustarinan onnellisen lopun esteenä sattuu kuitenkin harmillisesti pönöttämään eräs vanha haahka. Kekkonen ei millään voi ymmärtää, miksi en vain avaa ulko-ovea ja anna sen kirmata kohti rakkauden viljavia niittyjä. Nytkin se tököttää takaovella ynisemässä ja raapimassa ovea. Vaikka selitän sille sadannen kerran, että lenkiltä tultiin juuri eikä uudestaan olla ihan heti menossa, että Kekkosen pitäisi kaiken järjen mukaan olla lenkistä tainnoksissa ja mennä köllöttämään eikä tököttää ovella, se vain seisoo ja tuijottaa minua pettyneen pikkukoiran katseella. Olen pilannut sen elämän.

Kekkonen myös riuduttaa itseään raastavan rakkauden tähden. Se ei syö (joskin temppuilun lomassa namit maistuvat). Se ei nuku (paitsi pikkuisen välillä, että jaksaa taas valvoa ja ynistä). Tänä aamuna heräsin vähän kuuden jälkeen siihen, että joku hönki naamalleni. Ja kas, Kekkonenhan se siinä. Se tuli kysymään, että joskos sitä lähdettäisiin ulkoilemaan – mitä se haittaa, vaikka vielä on pilkkopimeää?

Kun lenkillä sitten ollaan, Urho menee täyttä höyryä viestipaikalta toiselle. Hihnakävely – hihnakävelystä ei kannata edes puhua. Jos näyttää siltä, että rakkauskirje on jätetty kauas pientareelle ja hihnan pituus uhkaa loppua kesken, Kekkonen ottaa kunnon vauhdit ja rynnistää täydellä voimalla. Kahdeksankiloisen koiran perässä on useamman kerran lentänyt myös taluttaja ja erinäisiä kirosanoja. Viesti luetaan huolellisesti haistamalla ja maistamalla. Sitä tutkiskellaan hartaudella ja kiirettä pitämättä. Kun emäntä alkaa hiiltyä odottamiseen, Kekkonen alkaa nostella jalkoja paikallaan kuin olisi aikeissa lähteä liikkeelle, mutta jatkaa kuitenkin nuuhkimista. Tämä harhautuskeino on useaan kertaan testattu ja toimivaksi todettu. Kun Kekkonen on lopulta valmis siirtymään seuraavalle viestille, se jättää pikaisesti paikalle vielä oman vastauksensa. Siinä sanotaan: ”Olen kaupungin komein uros ja kokonaan sinun. Ota yhteyttä pikaisesti. Kekkonen.”

Kotona Väinö on joutunut riutuvan Kekkosen uhriksi. Kekkonen lipostelee sen peräosastoa, ja Väinöä ihmetyttää: ”Äiti, miksi Urho nuolee minun pyllyä?” Kun Väinöllä tulee tuhma olo ja se alkaa kiusata Urhoa, hormonimyrsky-Kekkonen saa kerralla kilarit ja ragee ihan kunnolla. Väinö heittäytyy kauhuissaan selälleen ja aloittaa paniikinomaiset katumusharjoitukset: ”En minä tahallaan, vahingossa vain, elä hermostu…”

Saa nähdä, kauanko tämä hullunmylly huushollissa jatkuu. Toipuuko Urho sydänsurustaan koskaan? Vai menetänkö esikoiskoirani sittenkin sille nartulle? Palautuuko elämä enää koskaan normaaliksi vai höyryääkö Kekkonen testosteronia ikuisesti?

To be continued…

***

On vielä mainittava, että varhaisteini-Väinökin on alkanut tuntea kumman lämpimiä tunteita liikahtelevaan sydänalassaan viime aikoina. Tyttökoiran viestejä ulkona tutkiskellessa sille on tullut sangen kummallinen olo – jotenkin semmoinen, että tekee mieli juoksennella kauheasti ympäriinsä eikä kuunnella yhtään, mitä emäntä sanoo… Välillä Väinökin on lähettänyt vastausviestejä sille tuntemattomalle naiselle. Mitähän leidi mahtaa ajatella tuollaisesta kavaljeerikandidaatista, joka ei osaa vielä nostaa jalkaa ja joka ottaisi päikkärit mieluiten äiskän sylissä kerällä kellien?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s