Kertomus tosielämästä: kuinka äiti hylkäsi lapsensa

Olin juuri syönyt lounaan kotona. Koirat oli lenkitetty, teepannu pöhisi. Pari kynttilää loi tunnelmaa hämärään loppusyksyn keskipäivään. Kekkonen ja Vänkkynen köllöttelivät sohvalla tyytyväisinä.

En tiedä, mikä minuun meni. Yhtäkkiä sain päähäni laittaa kengät jalkaan, napata eteisen pöydältä avainnipun ja kävellä ovesta ulos katsomaan, onko postilaatikossa mitään. Kun ovi painui kiinni takanani, kuulin sydäntäraastavan, eläimellisen tuskanhuudon. Se oli Kekkonen.

Tajusin virheeni heti, mutta lähdin kuitenkin raskain mielin toteuttamaan aikomani tehtävän. Kävelin postilaatikolle, poimin sieltä sanomalehden ja olin takaisin ovella noin puolessa minuutissa. Kun kiersin avainta lukossa, kuulin pienen tassun rapsutusta oven sisäpuolelta. Se oli poikani Väinö, joka hätääntyneenä yritti päästä kaivautumaan oven läpi äidin luo. Kun avasin oven, vastassa oli kaksi karvakorvaa paniikissa. Lapseni Kekkonen lähti ensi töikseen etsimään jotakin suuhunotettavaa takaisinpaluuseremoniaa varten. Väinö nousi seisomaan kahdelle jalalle ja yritti vimmatusti kaivaa reikää reiteeni. Kun sain otettua kengät jalasta ja istuttua sohvalle, molemmat pojat kiipesivät toisiaan tuuppien syliini. Kekkonen nousi välillä sohvan selkänojalle ja hieroi etutassuillaan hartioitani. Vänkkynen lipoi sylistäni käsin tassuin suudelmia pitkin naamaani ja puseroani minkä kerkesi. Välillä se maisteli aivojani korvan kautta.

Sain lopulta pojat rauhoittumaan silityksillä ja rapsutuksilla. Nyt kyllä huolettaa, että onnistuinkohan traumatisoimaan ne lopullisesti? Eihän äiti voi tuolla tavalla lapsiaan yhtäkkiä hyljätä. Kadun kauheasti. 😦

Mainokset

3 thoughts on “Kertomus tosielämästä: kuinka äiti hylkäsi lapsensa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s