Surullisia uutisia, eli kuinka emäntä katsoo julmaa kohtaloaan silmästä silmään

Ihan kauheaa. En olisi ikinä voinut uskoa, että meille käy näin. Olen aivan järkyttynyt – teinkö jotain väärin? Olisinko voinut estää tämän? Miksi minä, miksi meidän perhe, miksi Väinö? Mistä meitä rangaistaan? Hajoan pölyksi, jonka tuuli puhaltaa pois…

Väinö… Väinö on aamuvirkku.

Kevät tulee, aurinko alkaa lämmittää ja Väinö nousee joka aamu auringon myötä. Terhakka terrierintaimi venyttelee komean kehonsa siinä kuuden jälkeen ja alkaa viipottaa ympäri huushollia milloin missäkin tärkeässä tehtävässä. Se tyhjentää lelukoria ja kuljettaa lelut tasaisesti ympäri lattioita, pureskelee luita, tuijottaa ikkunasta ulos ja murisee ohikulkijoille, päästää haukahduksen silloin tällöin ja kulkee tasaisin väliajoin katsomassa, joko emäntä tai Kekkonen olisi yhtään herännyt. Se pinkaisee sänkyyn ja lipaisee pikavauhtia emännän naamaa: ei reaktiota. Kekkonenkin esittää nukkuvaa.

Pahinta on, että kun emäntä lopulta kampeaa itsensä sängystä pystyasentoon, Härveli on täysin valmis kaikkiin päivän askareisiin! Se haluaa kiihkeästi ulkoilemaan ja istua tököttää määrätietoisen vihjailevasti ovella. Emännälle ei siis lopulta jää vaihtoehtoa, vaan ulos on lähdettävä heti, kun vaatteet saa puettua päälle. Esimerkiksi rauhallinen teehetki aamu-uutisineen ja pikkuisine suklaapaloineen jää toistuvasti kokematta… Ihana aamun rauha lipuu joka päivä ohitse, ja voin vain tuijottaa sen perään.

Kun auringonnousu nyt kevään myötä koko ajan aikaistuu, käyköhän tässä niin, että löydän itseni toukokuussa lenkkeilemästä kello neljän aikaan aamulla? Tuleeko minusta toistuvien aamupettymysten myötä katkera vanha harppu?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s