Ripulien yön kulku – näin sen koin

Ja niin koitti yö. Piskit korsasivat iltapalapulleat masut kohti kattoa, isännästä näkyi vain nenä peiton alta ja emäntä näytti tietysti ihanalta uinuessaan suloisesti kuin prinsessa Ruusunen. Kello yksi isäntä töni minut hereille. Luikkusen askeleet kaikkosivat parasta aikaa kohti takaovea. Pinkaisin ylös, kaapaisin matkalla yöpöydän kulmalta vaatetta mukaani ja kiskoin pukineita ylleni pikavauhtia. Avasin takaoven ja päästin Luikuttajan ulos. Ulkona oli kauhean kylmää – Väinöstä siis. Se värisi terassilla eikä olisi millään halunnut mennä tassuttelemaan iljettävän märälle ja kylmälle nurmikolle. Lopulta tovin aikaa jahkailtuaan se meni asioimaan puskan juurelle. Parin pikaisen pisun jälkeen se kipaisi takaisin sisälle, kipitti pikavauhtia makkariin ja siinä vaiheessa kun minä lopulta pääsin kömpimään peiton alle, Luikero oli jo ihanassa unessa isännän polvitaipeessa.

Kello 3.30 heräsin taas loittoneviin askeleisiin. Kipaisin ylös ja aloin pukea. Kun pääsin takaovelle ja avasin sen, Väinö meni mietteliään näköiseksi. Se istui avoimen oven edessä. Ulkoa virtasi sisälle kylmää ilmaa. Väke mietiskeli hetken ja kääntyi sitten kävelemään takaisin makkariin. Laitoin oven kiinni ja menin perässä.

Aamulla isäntä nousi aikaisin töihin. Urho kävi kuulemma aamupissalla takapihalla, mutta Väinö ei viitsinyt astua huurteiselle nurmikolle. Olisihan se tietysti kylmettänyt Hänen Majesteettinsa varpaanvälejä ikävästi.

Vähän myöhemmin aamukävelyllä Väinö alkoi punnertaa kakkaa. Jännitys oli suorastaan kihelmöivä, kun odottelin näkeväni tuotoksen laadun. Kun takaosastolta kopsahti maahan täydellisen normaali pykylä, yleisö nousi hurjiin suosionosoituksiin, minä tein Urhon kanssa aaltoja ja taivaasta laskeutui enkelkuoro laulaen kiitosta ja ylistystä – Väinön toimiville suolistomikrobeille tietenkin!

Universumissa vallitsevan ikuisen tasapainon ja harmonian vuoksi Urhon piti kylläkin sitten oksentaa karvalankamatolle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s