Opiskelijaluukun unijärjestelyt, joita ainakaan emäntä ei suunnitellut

Opiskelijaboksissa ompi tunnelmaa… varsinkin näin illalla, kun koko voimakolmikko (yksi voimanainen, kaksi voimakoiraa) yrittää pakkautua  yhdelle 70 cm leveälle patjalle. En ole viitsinyt nähdä sängyn kuljettamisen vaivaa kolmen kuukauden asumisen vuoksi, joten nautimme (”nautimme”) boksissa vähän leiritunnelmasta.

Kun illalla raahaan itseni viimeisillä voimillani vuoteeseen, peti on lähes aina jo valmiiksi miehitetty. Söpöliinit kuikuilevat peiton mutkista eivätkä ole yhtään ymmärtävinään kun käsken niiden painua muualle. Kun lopulta raakaa väkivaltaa käyttäen saan kammettua piskit pois petiltäni, ne pysyvät poissa noin kolme sekuntia. Kun heitän peiton pois mennäkseni sen alle, toinen köppöleistä syöksyy vällyihin ja linnoittautuu sinne. Kun saan peitto-osaston taas hallintaani, toinen ukoista kellottaa täysin röyhkeästi tyynylläni. Tämä taistelu jatkuu epämääräisen ajan. Erityisesti Väinö, joka on erikoistunut luikahtamaan oveliin paikkoihin, käyttää hyödykseen jokaisen liikkeeni. Jos nousen makuuasennosta istumaan pöyhiäkseni peittoa parempaan asentoon, Luikku livahtaa tyynylleni. Kun laskeudun taas vaaka-asentoon, pääni alla on koira…

Kun lopulta makaan kokonaan peiton alla ja tyynykin on hallinnassani, piskit joutuvat periaatteessa tyytymään jäljelle jääviin unipaikkoihin (koirien oma patjasta rakennettu muhkea koiranpeti ei missään tapauksessa tule kyseeseen paikan valinnassa). Käytännössä Luikku kuitenkin haluaa, että otan sen kainaloon. Se nuolee naamaani ystävällisesti kunnes joudun väistämään sinnikästä hellittelyä. Silloin se luikahtaa peittoni alle. Kekkonen taas haluaa jalkopään paikan, ja yleensä se vain kiipeää jalkojeni päälle ja luottaa siihen, että en jaksa kovin pitkään ylimääräistä kymmenen kilon painoa säärilläni ja siirrän koipeni eri kohtaan. Silloin Mahtimurkulalle vapautuu hyvä paikka.

Nukkuminen sujuu siis tiiviissä yhteistyössä. Joskus keskellä yötä saattaa tulla erimielisyyttä esimerkiksi siitä, tarvitseeko emännän vaihtaa asentoa kertaakaan yön aikana tai voiko emäntä nukkua puoli yötä polvet korvissa taikka ylävartalo lattian puolella roikkuen. Näitä tilanteita selvitellään sitten tarpeen mukaan.

dsc_0020

– En siirry. Siirry ite.

Mainokset

One thought on “Opiskelijaluukun unijärjestelyt, joita ainakaan emäntä ei suunnitellut

  1. Päivitysilmoitus: Terrierit petipuuhissa, eli jutustelua emännän uusimmasta fyysisestä ja symbolisesta päänsärynaiheuttajasta | Pikku Kekkosen tarinoita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s