Emäntä koirankynnenleikkaajana

Olen kirjoitellut kerran aiemmin Urhon ja Väinön kynnenleikkuutuokiosta täällä. Tuon tekstin aikaan Väinö oli vielä varsin nuori mies, vain kolmen kuukauden ikäinen. Noihin aikoihin kynnenleikkuuoperaation aikana Kekkonen nieleskeli ja jäykisteli ja Luikkunen otti ehkä vähän turhankin rennosti roikkumalla usein kaksinkerroin käsivarrellani. Kynsienhuoltoharjoitukset ovat luonnollisesti jatkuneet näihin päiviin saakka.

Kekkonen pystyy nykyään olemaan manikyyri-pedikyyrissä huomattavasti lunkimmin kuin ennen – kiitos emännän (köh köh) sinnikkään ja jokakertaisen namittelun. Kynsienleikkuun alkaessa esille kaivetaan jättimäinen herkkusäkki tai iso kasa pilkottua kinkkua. Herkun voimalla Urho pystyy juuri ja juuri kohtaamaan kaikki tilanteen mukanaan tuomat koettelemukset ja unohtamaan sen yhden kerran, kun emäntä julmasti katkaisi sen kynnen aivan väärästä kohdasta ja kynnen päähän tihkui pisara verta. Se oli kauhea tilanne se. Jos emäntä ei anna herkkuja riittävän nopeaan tahtiin leikkuun lomassa, Kekkonen alkaa taas muistella kohtaamaansa väkivaltaista tilannetta surkeasti ympärilleen katsellen, äänekkäästi nieleskellen ja hengitysilma kuonon onteloissa hiljaa väristen. Kun Kekkis saa taas namin, murheet unohtuvat hetkeksi.

Jotta Kekkosen herkkä mieli ei järkkyisi, se saa yleensä pitää kynsienleikkuun aikana tauon tai pari. Sillä hetkellä kun Urho hyppää emännän sylistä alas tauolle, Väinö pinkaisee salamannopeasti ja pyytämättä Urhon tilalle syliin. Siinä se vispaa häntää, katselee emäntää ihanimmalla katseellaan ja painautuu kainaloon tiiviisti ja hellästi. Viesti on selvä: ”Leikkaa minultakin kynnet, jooko? Olen maailman kiltein poika ja ainoa Väinösi.” Armaat lukijat, voitte varmaan päätellä, että Väinön mielestä kynsienleikkuu on ihana asia. Joten, riippumatta siitä, ovatko kynnet leikkaamisen tarpeessa vai eivät, Väinö pääsee manikyyriin. Kynsihuollossa Väinön kynnet joko oikeasti leikataan tai sitten tassuja hierotaan, koko Väinöä hellitellään ja paijataan ja ennen kaikkea: pienelle, ihanalle ja tosi suloiselle raukalle annetaan kynnenleikkuuherkkuja. Ja Väinö nauuutttiiii. Se voisi istua sylissä loputtoman pitkään emännälle suukkoja suikkaillen ja ihania namusia rouskutellen. Kun tulee taas Kekkosen huoltovuoro, Väinö on oikein pahoillaan joutuessaan lattialle. Eikä se ymmärrä yhtään, kun Kekkonen yrittää silmät pyöreinä selittää sille kynnenleikkuun olevan aivan kammoittava asia (josta voi kyllä selvitä jos vain saa riittävästi hyviä herkkuja).

***

Iloista ja pelotonta uuttavuotta ja uutta vuotta kaikille kuulolla oleville! Palataan taas vuonna 2017. 🙂

dsc_0163-2

RÄY!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s