Urhon ja Väinön vinkit talvipäivän ratoksi

Pakkanen. Tähtitaivas. Revontulet. Narskuva lumi. Höyryävä hengitys. Kuun valossa hohtava hanki. Puissa kimaltava kuura. Talven taianomainen kauneus…

Sisällä kaksi pientä, syvään huokailevaa koiraa. Paljon kaihoisia katseita ulos ikkunasta.

Mitäpä sitä voi tehdä silloin, kun pakkanen paukkuu siinä määrin, ettei ulos ole pissakävelyjä lukuun ottamatta koirien kanssa mitään asiaa? Meillä on muutama vakkaripuuha näitä hetkiä varten, ja lisää vinkkejä otetaan vastaan!

Älypelit ovat mukavaa peruspuuhaa. Urholle meidän muutamat pelit ovat käyneet jo vähän helpoiksi, mutta Väinölle niissä on vielä jonkin verran tekemistä. Pitäisi melkein hankkia uusia tai vaihtaa jonkun kanssa. Parasta älypeleissä on se, että koirien pelatessa emäntä voi nostaa jalat pöydälle ja uppoutua teekuppi kädessä jonkin tärkeän draamasarjan juonenkäänteisiin.

dsc_0004

Tämä peli on siitä hyvä, että isoihin laatikoihin ja lokeroihin mahtuu paljon täytettä. Tässä herrat nauttivat aamiaistaan yhteistoiminnallisesti.

Sitten on pyyheleikki. Pyyhkeen sisässä on herkkuja ja pyyhe on solmussa. Tähän kuluu mukavasti aikaa.

dsc_0022

– Jokojokojoko…

Naminetsintäleikissä namit on piilotettu ympäri asuntoa joko sellaisinaan tai vessapaperi- ja talouspaperihylsyjen sisälle. Hylsyistä tulee mahtisiivo, mutta koirilla on varsin hauskaa. En saanut eilisiltaisesta hylsypiilotuksesta yhtään kunnon kuvaa, kun äijät kiisivät ympäri huushollia niin lennokkaasti ja repivät hylsyjä niin raivoisasti, että kaikki kuvat olivat epätarkkoja.

Tämän talven uusi peli on topsipuikon etsintä. Jemmaan käsissäni pyörittelemäni topsipuikon sopivaan piiloon, ja ukkelien pitää löytää se ja koskettaa sitä kuonolla. Tätä voi pelata vain yksi terrieri kerrallaan, ja emännän täytyy olla pelissä koko ajan aktiivisesti mukana. Molemmat äijät ovat jo hoksanneet jutun juonen, ja piilopaikkaa on voinut vähitellen alkaa vaikeuttamaan. Topsipuikko on hyvin vaikea löydettävä, joten piilon kanssa saa olla tarkkana ettei se mene liian vaikeaksi. Väinön mielestä puikon pitäisi olla hyvin nopeasti löydettävissä, mieluiten kolmessa sekunnissa, tai koko peli muuttuu äkkiä varsin typeräksi.

dsc_0028

– Om nom nom nom…

Ruokaa, esimerkiksi ihan perus aamu- tai iltaruuan, voisi myös jäädyttää ja jemmata etsittäväksi. Tätä ei ole nyt talven aikana tullut tehtyä, vaikka aivan hyvin voisi. Temppuja meillä opetellaan säännöllisen epäsäännöllisesti. Viimeisen viikon ajan ollaan harjoiteltu kyljelleen menemistä ja asennossa pysymistä hieronta-aikaa silmälläpitäen (Kekkoselle tämä on vanha temppu, Väinön mielestä kylkiasentohommaan on jokin koira haudattuna).

Varsinkin koirien mielestä erityisen hyvää talvipäivän viihdykettä ovat tietysti kaikenlaiset riehuisat leikit. Lelukorin possut ja ketut saavat säännöllisesti osakseen monipuolisia ja mielikuvituksekkaita kaltoinkohteluita ja pahoinpitelyjä ihan puhtaasti viihdemielessä. Pienten koirien kanssa voi pelata pallonheittoa (tai pallonnoutoa ja -vetoa Urhon tapaan, tai pallonpihistystä Väinön tapaan) tarpeen vaatiessa myös sisällä.

Parhaita ovat spontaanisti syntyvät koirien omat leikit. Herrat ovat hyviä keksimään itse uusia yhteisleikkejä, jos niiden kanssa asustelevat ihmisyksilöt vain malttavat irrottautua hetkeksi ihmiselämän tylsyyksistä ja heittäytyä mukaan villiin menoon! Toisaalta ilman ihmisseuraakin ne kyllä saavat tarvittaessa hurjastelua aikaiseksi. Väinön spesiaali on Kekkosen nykäiseminen poskiparrasta ja pikainen pako. Urho taas suosii Väinön tärykalvojen kestävyyden testaamista huutamalla nupit kaakossa suoraan Luikkusen korvaan. Molemmilla tavoilla saa kehiteltyä nyrkkeily-pikajuoksu-painimatsin talvipäivän ratoksi.

Mainokset

2 thoughts on “Urhon ja Väinön vinkit talvipäivän ratoksi

  1. No siinähän niitä vaihtoehtoja kylmille, kylmille pakkaspäiville jo on. Ei niitä varmaan paljoa enempää ole, ehkä joku hajuerottelu (jos koirat tykkäävät käyttää neniään) tai koirauimalassa vieraileminen (mikäli koirat nauttivat uimisesta ja niiden iho kestää kloorin). Kahdessa koirassa tosiaan on se etu, että välillä ne saattavat keksiä touhuja ihan keskenäänkin. 🙂

  2. Hajuerottelujuttuja on tullut harkittuakin, hyvä idea! Koirauimalaa ei harmillisesti meidän paikkakunnalla ole. Toki joskus voisi tehdä uintireissun toiseen kaupunkiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s